Skisamlingen på Ligård er en samling av ski fra noen av de mest aktive og dyktigste løperne og hopperne gjennom Lensvik idrettslags 100-årige historie, fra begynnelsen med brødrene Richard og Nils Tøndel. Sistnevnte er forøvrig bestefar til undertegnede Rolf Martin Meland.

Videre har det vært en rekke gode hoppere og skiløpere i laget, med Harald Grønningen som den klare eneren. Men også andre løpere har svært gode resultater å vise til; Lensvik IL var på medaljeplass i stafett-NM på 1960-tallet, så det var flere enn Harald Grønningen som kunne gå på ski.

Likevel er det Harald Grønningen som er eneren i idrettslagets historie, med sin lange karriere på det norske landslaget, han var med på laget i 4 OL, 1960, 1964, 1968 og 1972, og tok en rekke medaljer både i OL og VM. Harald Grønningen har blitt foreviget med en statue ved Lensvik skole. Dette er imidlertid en kopi; den orginale statuen står hos oss.

I tillegg til skiene til disse tidligere aktive løperne har vi også et utvalg ski fra norske fabrikker, de fleste ikke lenger i drift.


Harald Grønningen på sokkel - på Ligård


Harald Grønningen, Holmenkollen 1960
Diplom, Lensvik idrettslag 1961
Diplom, Fosenpokalrennet 1959